09/01/11 16:13
(http://www.klassa.bg/)

Ваня Стамболова едва шеста, останахме без медал на световното

Българската атлетка Ваня Стамболова завърши на шесто място във финала на дисциплината 400 метра с препятствия на Световното първенство по лека атлетика в Даегу (Република Корея). Възпитаничката на Георги Димитров демонстрира добро бягане в сериите и на полуфинала, но в най-важния спринт – този за златото, не разкри напълно потенциала си и остана на шесто място с време от 54.23 секунди. Въпреки това резултатът й е най-доброто представяне на български състезател в тази дисциплина на шампионат на планетата.
Победителка на 400 метра с препятствия стана американката Лашинда Димъс с резултат от 52.47 секунди. На втора позиция остана Мелани Уокър от Ямайка с време от 52.73 секунди, а трета е Наталия Антюх от Русия. С финала на 400 метра с препятствия приключи българското участие на шампионата на планетата в Република Корея. От всичките ни участници единствено Ивет Лалова и Ваня Стамболова стигнаха до финали. На пореден шампионат обаче България остава без медал.
Страната ни можеше да има състезателка на трети финал в една от дисциплините, но в полуфиналите на 200 метра Ивет Лалова остана трета в своята серия и не успя да се класира за спринта за златото. Лалова завърши с време от 23.03 секунди, които не й достигнаха да премери сили с осемте най-добри на планетата в тази дисциплина. От нейната серия на финал се класираха абсолютните фаворитки – Вероника Кембъл-Браун от Ямайка и Алисън Филикс от САЩ, които са сред най-силните атлетки в последните години.
Друга от българските надежди за участие на финал – Венелина Венева, отпадна още в квалификациите на скок височина в Даегу. Венева, която страдаше от заболяване в навечерието на шампионата, завърши със скромните 189 сантиметра и остана на десето място в група „А“. 12 състезателки преодоляха квалификационния норматив от 195 сантиметра. Сред тях е и защитаващата титлата си Бланка Влашич от Хърватия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване