09/01/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Игнатов се зарече да махне академизма от училище

Искаме целият свръхакадемизъм, който е наложен в училището, да се премахне и децата да бъдат научени практично и на реални неща. Това обяви просветният министър Сергей Игнатов пред Нова телевизия вчера. Той добави, че е направен преглед на държавните образователни изисквания. „Имаме нужда от модернизация на нашето предучилищно и училищно образование, надяваме се, че обществото ще ни подкрепи“, добави министърът.
По думите му идеята да се започне учебната година на 1 септември е на голяма група от хора. Самият той бил неин привърженик, защото „стартирането на 1 септември ще даде възможност за повече ваканции“. Той обаче обясни, че голяма част от българската интелигенция използва времето между 1 и 15 септември да почиват и „трябва да се съобразяваме и с това“. Игнатов подчерта, че той ще се съобрази с обществения интерес и с общественото мнение по този въпрос. „Тази година ще имаме по-чести, но по-кратки ваканции, без да орязваме учебния процес. По-дълга е коледната ваканция, има една малка - през януари“, припомни той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване