09/01/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Тайнствени шифровани документи пусна Уикилийкс

Уикилийкс публикува тайнствени шифровани документи, след като обяви в Туитър, че предстои важно съобщение. Сайтът не обяснява нищо за секретните документи, освен че ключът за тяхното разшифроване ще бъде разпространен в „подходящ момент“.
Сайтът обвини вчера журналист от "Гардиън", че е разкрил паролите за разшифроването на секретните американски дипломатически грами, но вестникът отрече обвиненията.
"Журналист на "Гардиън" със своите действия на изключителна небрежност или злонамереност и при нарушаване на подписаните споразумения с главния редактор на "Гардиън" Алън Ръсбриджър е разкрил строго секретните пароли, водещи до целия нередактиран архив на Уикилийкс за дипломатическите грами", твърдят от сайта. Според вестника линкът към пълните нередактирани грами е бил публикуван от неизвестен ползвател на Туитър.
Пробивът в сигурността доведе до това, че архивът от 251 000 дипломатически грами на Уикилийкс бе публикуван онлайн без редакция, която да предпази източниците на сайта, говорили при условия за анонимност.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване