09/02/11 08:29
(http://radiomilena.com/)

Искат тежко наказание за убиеца на делфина

ПП ГЕРБ-Царево категорично осъжда отстрелването на делфини. Случката с изплувалия труп на делфин, с дупки от куршуми по тялото, потресе местните хора.
«Като природозащитник смятам, че извършителят на това деяние трябва да получи тежко наказание според Закона за биологичното разнообразие. Жителите на царевска община и туристите, които ни посещават, ходят на Залива на делфините за да се насладят на цели семейства живи делфини, които често се виждат от брега. Да се изтребват единствените бозайници в Черно море, по този варварски начин, е меко казано недопустимо за мен. Да, знам, че създават големи неприятности на рибарите съсипвайки инвентара им, но хората на морето уважават дивата природа», коментира Георги Лапчев.
От ПП ГЕРБ-Царево са на мнение, че случката е била стрес за местните жители и най-вече децата. Местните активисти на партията смятат, че въпреки проблемите, които делфините създават на рибарите, това грозно деяние не е извършено от рибар. «Ние в Царево сме възпитани да имаме респект от морето», коментират «герберите».

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване