09/02/11 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са вероятните избраници на ГЕРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министърът на правосъдието Маргарита Попова са вероятната кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ. Това научи „Класа“ от източници в ръководството на партията. Официалните номинации трябва да бъдат обявени на 4 септември. Премиерът Борисов обяви на няколко пъти, че двамата кандидати на управляващите ще са известни личности, които не се нуждаят от реклама.
По-рано за поста беше спрягано и името на футболната звезда Христо Стоичков. Преди три дни кандидат-президентът на левицата Ивайло Калфин каза, че очаква самият премиер да участва в изборната надпревара, защото без него ГЕРБ не могат да мобилизират избирателите си.
През последните 6 месеца социологическите проучвания винаги извеждат на първо място по рейтинг в кабинета точно министър Плевнелиев. Според запознати това е и вероятната причина за избора на личността, която ще представлява ГЕРБ на изборите. Друг факт, който подкрепя тази теза, е издигнатият лозунг на кампанията на управляващите - „Да градим България“. Много от експертите в PR и политологическите среди свързват слогана точно с работата на министър Плевнелиев. Самият той досега винаги е отклонявал въпроси, свързани с евентуалната му кандидатура за държавен глава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване