09/02/11 19:44
(http://www.klassa.bg/)

Симеон похвали кабинета за Дунавската стратегия

Специални поздравления за активното и ангажирано участие при подготовката на Дунавската стратегия отправи към управляващите бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски по време на Международната конференция "Стратегията на ЕС за Дунавския регион“, състояла се вчера в столицата. Той не скри надеждите си, че новата стратегия ще бъде от практическо значение за държавите в тази част на Европа, и подчерта очакванията до 2020 година страните край Дунав да предложат по-високо качество на живот на гражданите си и повече икономически възможности за разкриване на работни места. Сакскобургготски препоръча още пред участниците във форума в дебатите активно да бъде включено гражданското общество.
"За мен лично Дунав мост 2 е бил приоритет за България и го обявихме за обект от национално значение. Макар и с голямо закъснение, най-сетне мостът е пред завършване и съм убеден, че той ще промени наистина живота на Северозападна България, която е един от най-бедните региони в Европейския съюз. Дунав не бива да разделя, а да обединява българи и румънци“, каза още Симеон Сакскобургготски.
"За съжаление дори и след като се присъединихме заедно към ЕС, продължаваме да бъдем разделени от остарели стереотипи, а двустранните ни връзки все още не са задоволителни", допълни бившият премиер.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване