09/04/11 06:58
(http://radiomilena.com/)

Гл. комисар Митко Димитров: Около 10 000 са затворниците у нас

 Съвсем слабо се е увеличил ръстът на затворниците през тази година. Константата е постоянна – около 10 000 души. Тази бройка обаче не е малка изобщо. Това каза в интервю за предаването „Неделя 150″ по БНР главен комисар Митко Димитров, главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.
С новия закон, който влезе в сила преди две години и малко повече се падат по около 4 кв. метра на един личен от свобода. Но това не се спазва и няма как да се спазва, поясни Митко Димитров. Той уточни, че има два вида категории – едните са лишени от свобода при закрит тип, а другите са лишени от свобода при открит тип.
Шефът на затворите поясни, че при втория тип има постигнати европейски стандарти и там няма проблеми с осигуряването на необходимата квадратура за лицето, лишено от свобода. В затворите обаче едва се осигуряват квадрат и половина за едно лице, добави гл. комисар Димитров.
Според него в София е необходим нов затвор. Той допълни, че са предприети сериозни мерки от правителството.
„Все още не е сигурно кой и как ще финансира един нов затвор в столицата. Един такъв затвор за 2000 души струва около 100 млн. лв.“, каза Димитров.
Главният комисар заяви, че най-често се внасят в затвор сим карти. Той потвърди, че те се внасят често чрез целувки. Митко Димитров допълни още, че най-много се вкарват нелегално също наркотици и алкохол, цитира Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване