09/05/11 08:41
(http://radiomilena.com/)

Пощенска картичка за Съединението пуска Поморие

Община Поморие отбелязва Деня на Съединението с оригинална пощенска картичка в голям формат.

На лицето на картичката са представени трите сгради на Народното читалище „Просвета – 1888”, основано няколко години след Съединението. То е изиграло важна роля в развитието на града. За послание на картичката е избран възрожденски надпис, подставен на старопланинско училище в най-тежките години на нашето национално осъзнаване и борби за църковна и духовна
независимост – „ПОМОГНИ МИ ДА ТЕ ВЪЗВИСЯ”.

На гърба на картичката е поместено обръщение на кмета на Поморие инж. Петър Златанов към поморийските граждани. Поводът е предстоящото откриване на новата сграда на Народното читалище, което се очаква да стане през м. септември 2011 г., въпреки многобройните процедурни, административни и политически пречки, които се поставят за това.

Строежът на читалищната сграда в Поморие продължи почти четвърт век и засега тя е единствената новопостроена читалищна сграда в България през прехода.

Картичката е дело на графичния дизайнер от Пловдив – Града на Съединението – К. Отонов и реномираната пловдивска фирма „Ваколор”. Тя се издава в начален тираж 1000, но се очаква да бъде преиздадена и разпространена чрез няколко емисии. Една от тях ще бъде валидирана в деня на откриването на новата сграда на читалището с клеймо на пощенския клон в Поморие, в който е служил и великият български поет Пейо Яворов.

Така пощенската картичка ще тръгне от Поморие към света.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване