09/06/11 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Жан-Франсоа Деко e сред почетните гости на ФАРА'11

За тазгодишното издание на Фестивала на Асоциацията на рекламните агенции - ФАРА 2011, който ще се проведе от 7 до 10 септември в к.к. „Албена”, пристига ВИП гост - Жан-Франсоа Деко, председател на Управителния съвет на JCDecaux SA и изпълнителен директор на JCDecaux Group.
Компанията със седалище Ньой сюр Сен (Северна Франция) е най-голямата мултинационална корпорация за външна реклама в света. JCDecaux е лидер на пазара в Европа и номер 1 в Тихоокеанска Азия.
Изобретателят на концепцията "мебели за улицата", създадена през 1964 г. - JCDecaux Group, е единствената компания в световен мащаб, която се съсредоточи изключително върху външната реклама и развива дейности в три сегмента: уличните мебели, транспортната реклама и билбордовете.
JCDecaux е номер едно в света за градски интериор, първи в Европа в билборд рекламата и е най-големият оператор в световен мащаб на реклама на летищата, като тя притежава съоръжения на 184 аеропорта. В мега-компанията, основана през 1964 г. в Лион, Франция, от Жан-Клод Деко, днес работят 9 940 души. Групата оперира в 56 различни държави и 3600 града с жители над 10 000 души. JCDecaux отчете приходи на нива €2,350 милиона през 2010 г.
За първите шест месеца на 2011 година резултатите сочат, че приходите на JCDecaux са нараснали с 5,3% на €1,170 милиона, а печалбите запазват трайната си тенденция на стабилен растеж.
Ако изключим влиянието на придобиванията и въздействието на чуждестранната валута, органичният ръст на приходите е 5,8%. Отчетените постъпления бяха повлияни основно от отрицателните външнотърговски вариации в обмена. Основните доходи от реклама, в които не са калкулирани обаче тези, свързани с продажбата, отдаването под наем и поддръжката на мебели от градската среда, са се увеличили с 5,7% за полугодието.
Във второто тримесечие консолидираните приходи са нараснали с 1,8% до 634,7 милиона евро с ръст на приходите от 4,3% в сравнение със същия период на миналата година. Основните рекламни приходи са се увеличили с 4,1%.
Оперативният марж се е увеличил с 5,4% до 260,0 милиона евро спрямо 246,6 милиона евро през първата половина на 2010 г. Като процент от консолидираните приходи на групата, той остава стабилен в сравнение с първите шест месеца на 2010 г. + 22.2%.
Коментирайки първите финансови резултати за отчетения период на 2011 г., Жан-Франсоа Деко, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на JCDecaux Group, коментира:
"Нашите резултати за първото полугодие отразяват способността на JCDecaux да генерира растеж на приходите и доказват потенциала ни да увеличим печалбите си въпреки несигурната макроикономическа среда. Отчетените данни за първите шест месеца на годината основно се дължат на високите показатели на изпълнение както в Азиатско-Тихоокеанския регион, така и в останалите части на света, където ние продължаваме уверено да укрепваме нашите позиции. В Европа силното представяне в някои пазари като Германия частично компенсират продължаващите слаби резултати в Южна Европа, както и известното забавяне, което наблюдаваме в Обединеното кралство и Франция.
По думите на Жан-Франсоа Деко, въпреки че за мениджмънта остава в някаква степен безпокойството по отношение на краткосрочните икономически перспективи, ръководството на корпорацията е уверено в способността да гарантира солиден ръст на приходите от добре съчетаните географски миксове на водещата компания и супер високото качество на нейните рекламни мрежи. Според прогнозите, органичният растеж на приходите за Q3 ще бъде в аналогичните стойности, които бяха постигнати през второто тримесечие.
„Ние продължаваме да вярваме, че външната реклама остава структурно в много добра позиция и дава добри възможности за развитие в бъдещето, и че JCDecaux е все по-добре позиционирана в тази индустрия“, посочи Жан-Франсоа Деко. „Прогнозите ни са, че ще продължават да нарастват нашите акции както в медиите, така и, разбира се, по отношение на управляваните от нас активи в рамките на дейностите в нашия собствен сектор, движени нагоре от нашето мощно международно присъствие и представяне, нашият силен баланс, и изключително високото и разнообразно качество на услугите и екипите на компанията във всички точки на света”.
До 30 юни 2011 г. нетната печалба на групата скача с 46,3% и е нараснала до €95,1 милиона. Свободният паричен поток е в размер на 106,9 милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване