09/06/11 16:54
(http://www.klassa.bg/)

Хакнаха протоколите за сигурност на сайтовете на ЦРУ и МИ-6

Неизвестни хакери похитиха протоколите за сигурност ( SSL), използвани от сайтовете на специалните служби ЦРУ, МИ-6, "Мосад", както и популярните Фейсбук, Туитър и Уърлдпрес, предаде РИА „Новости“.
Това може да позволи на зложелатели да получат неконтролиран достъп до акаунтите на ползвателите на тези сайтове, съобщи антивирусната компания Sophos. SSL протоколът дава възможност на различни програми в конфигурация клиент-сървър да комуникират помежду си, без да могат да бъдат "подслушвани" и подправяни. Открити са 531 компрометирани протокола, които са били пуснати от холандската DigiNotar, след като са били пробити сървърите на компанията. С тяхна помощ хакерите могат да устройват фишинг атаки (широко разпространен метод за придобиване на лични данни във виртуалната среда чрез изпращане на фалшиви имейли), които практически е невъзможно да се проследят и така престъпниците могат да получат достъп до личните данни на своите жертви.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване