09/07/11 09:49
(http://radiomilena.com/)

Лиляна Павлова е новият регионален министър

Лиляна Павлова е новият министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя ще замести на поста Росен Плевнелиев, който подаде оставка по-рано днес, за да се включи в надпреварата за „Дондуков“2. Това обяви премиерът Бойко Борисов след края на днешното правителствено заседание, предаде  Aгенция КРОСС. Досега Павлова беше зам.-министър във ведомството на Плевнелиев и отговаряше за работата по оперативните програми към МРРБ.
„Човек с много добра репутация и в Брюксел, и в досегашната си работа. В тези 2 години тя работеше пряко с мен по оперативните програми“, похвали я Борисов. Предстои кандидатурата на Павлова да бъде предложена за одобрение на Народното събрание.
Премиерът уточни, че Маргарита Попова остава на поста си, защото „има да довърши няколко ангажимента в съдебната система“. „МРРБ не трябва да забуксува нито за минута и трябва да има титуляр. Министерство на правосъдието няма този проблем“, добави по този повод министър-председателят. По думите му, Лиляна Павлова още от днес ще се заеме с работата си и подготовката на апликационните форми за АМ „Струма“.

Борисов коментира, че се е забавлявал се с онова, което е чел в пресата за евентуален заместник на Росен Плевнелиев в последните дни. „Надали бих позволил някой да се намеси в решението ми“, каза той.
Самата Павлова ще даде мнението си до няколко дни кой ще я замести като зам.-министър по оперативните програми в МРРБ. „Казал съм й да ми предложи 7-8 човека и съм й дал няколко дни да мисли“, посочи Бойко Борисов.
На въпрос дали при евентуална изборна загуба Росен Плевнелиев би могъл да се върне в кабинета като трети вицепремиер, Бойко Борисов каза: „Аз търсих трети вицепремиер, когато Дянков нямаше достатъчно опит. Тогава имаше недоволство от бързината и нещата, които се случваха в приходната част на министерството. Мисля, че от тогава работите се подобриха, той се отвори към министрите. Така че, към момента не съм мислил за вицепремиер“. „Той (Плевнелиев) няма право да мисли за връщане назад“, категоричен бе премиерът

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване