09/08/11 15:06
(http://radiomilena.com/)

Димитър Бойчев: Два нови проекта за Несебър, ние от ГЕРБ помагаме те да се случат

„Осигурено е финансирането на два приоритетни проекта за Община Несебър на стойност над 7 милиона лева. Като народен представител от управляващата партия съм изключително доволен, че за пореден път ние от ГЕРБ показахме, че не делим кметовете по партийна принадлежност”, обяви депутатът Димитър Бойчев, който е и областен ръководител на ГЕРБ в Бургаска област.

Първият проект е „Изграждане и реконструкция на водопроводната и битово-фекална канализационна мрежа на с. Тънково”. Той ще се реализира по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от „Програма за развитие на селските райони” 2007 – 2013 г.
Общата стойност на проекта е 5 172 001,28 лв., със срок на изпълнение – 24 месеца. Инвестицията ще осигури доизграждане на 6 406 м. канализационна мрежа и рехабилитация на 5 006 м. водопроводна мрежа. на територията на селото. «В приемните ми дни като народен представител съм провел разговори с десетки жители на Тънково. Запознат съм с лошото състояние на цялата канализационна мрежа и поех лично ангажимент да наблюдавам как се движи проекта. Проведох срещи в ресорното министерство и се радвам, че работата вече е свършена и ще бъде подписан договор. Така ние от ГЕРБ помагаме да се реализират проекти, а не ги спираме предизборно, както правиха от предходното правителство», коментира Бойчев.

Вторият проект е за улично и парково осветление в ж.к. „Черно море” и той ще се изпълни по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от „Програма за развитие на селските райони” 2007 – 2013 г.
Общата му стойност е 1 921 728,52 лв., със срок на изпълнение – 12 месеца от подписване на договора за финансиране.

«В кв. «Черно море» живеят над 1000 човека, които всеки ден газят в кал, вместо да вървят по асфалт. Със реализирането на този проект ситуацията коренно ще се промени», коментира Бойчев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване