09/11/11 07:27
(http://radiomilena.com/)

Георги Лапчев за развитието на туризма в Царево

„Развитието на туризма, модерната инфраструктура и изграждането и ремонтирането на пътищата ще допринесат за възстановяване на икономиката на община Царево”. Това каза инж. Георги Лапчев по повод предстоящото представяне на Визията му за управление на община Царево пред обществеността и медиите.
По думите на Лапчев, който ще бъде кандидата за кмет от ГЕРБ, туризмът в региона трябва да бъде стратегически насочен към развиване на собствени туристически продукти със запазена марка „Царево“ и маркетинг на уникалните ни туристически дестинации по Черноморието и Странджа. „Само когато пътищата между населените места се реновират, курортистите, българи и чужденци, ще могат да дойдат в хубавите ни хотели и къщи за гости, без да чупят колите си и да се чудят защо общината ни е оставена с изровени черни пътища. Приходите от туризъм в Царево ще увеличат доходите на нашите съграждани, които не са богати, но честни хора и ще накара младите хора след завършване на висшето си образование да се върнат в родното си място и да развият собствен бизнес.
Оперативна програма „Регионално развитие“ инвестира ежегодно от половин до няколко милиона лева в повишаване на регионалния туристически потенциал за развитие и маркетинг на специфични за Царево туристически продукти с висока добавена стойност. Усвояването на средства по оперативната програма ще бъде водеща тема за екипа ми“, коментира инж. Лапчев.
„Културният туризъм е обобщаващо понятие за всички разновидности на туризма (еко-, селски, фестивален и др.), които представляват алтернатива на традиционния туризъм, ориентиран единствено към чисто природната среда, без културен подтекст (плаж, море, планина, сняг и др.). В същото време все повече се осъзнава, че културното наследство представлява не само духовна ценност, която трябва да се опазва, но и уникален ресурс, от който всички ние да печелим и да се развиваме като община“, казва Георги Лапчев.
Правителството и премиерът Бойко Борисов са поставили за приоритет изчистването на плажовете и морето от отпадните води до май 2012 г. Именно затова изграждането на пречиствателни станции и работеща модерна водопреносна мрежа във всички населени места в Община Царево става генерална задача, поради изчерпването на лимита на доверие от страна на местните хора към досегашното управление и връщането на доверието на жителите на Царево в местната власт.
Бездействието на някои кметове на общини, които не са заинтересовани в изграждането на пречиствателни станции и добри пътища в морските курорти в момента съсипват туризма в Община Царево, което ние от ГЕРБ няма да допуснем да продължи.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване