09/11/11 18:56
(http://www.klassa.bg/)

"Литекс" нанесе първо поражение на "Черно море"

В дербито на 5-ия кръг от шампионата на родната „А“ група отборът на „Литекс“ (Ловеч) нанесе първо поражение на варненския „Черно море“. „Оранжевите“ се наложиха с минималното 1:0 и преди днешната среща между съставите на ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) оглавяват временното класиране с актив от 13 точки. Единственото попадение в двубоя на градския стадион в Ловеч падна в добавеното време на първото полувреме, когато Христо Янев центрира от пряк свободен удар и оставеният непокрит в наказателното поле Николай Бодуров с прецизен удар с глава матира стража на „Черно море“ Илко Пиргов, осигурявайки успеха на своя тим. В 67-ата минута „моряците“ имаха два отлични шанса да изравнят резултата, но първо Георги Божилов, а след него и Дончо Атанасов пропуснаха от чисти позиции. В края на срещата футболистите на „Литекс“ можеха да направят победата си по-убедителна, но Бернар Итуа от един метър не можа да прати топката във вратата, пазена от Илко Пиргов.
След срещата наставникът на „оранжевите“ Любослав Пенев похвали своите футболисти и заяви, че са заслужавали победата. "Имахме пръвъзходство през по-голямата част от двубоя с изключение на малка част в средата на второто полувреме. Има достатъчно време до следващия ни мач с "Левски" и оттук нататък мислим само за него" каза Пенев.
Старши треньорът на "Черно море" Стефан Генов съжали, че тимът му не се е възползвал от своите ситуации за гол през втората част. "Мачът беше равностоен, но за съжаление загубихме, без да го заслужаваме. Имам претенции към съдията (Александър Костадинов), нямаше никакво нарушение при фаула за гола на "Литекс". Домакините симулираха в доста ситуации, а ние получавахме картони за това. Нямаше дузпа за "Литекс", за каквато имаха претенции домакините. Нямаше и червен картон за Сашо Александров, за какъвто също претендират, защото нямаше нарушение", смята Генов
След загубата, тимът на „Черно море“ се смъкна до четвъртата позиция в класирането с актив от 12 точки. Толкова има и бургаският „Черноморец“, който нанесе тежко поражение на „Видима-Раковски“. „Акулите“ победиха с 4:0 и записаха четвърта победа от началото на сезона.
В дербито на аутсайдерите, отборът на „Калиакра“ (Каварна) победи с 3:1 тима на „Берое“ (Стара Загора). Успехът е първи за каварненци, докато възпитаниците на Илиан Илиев остават без спечелена точка.
В северозападното дерби, тимът на „Ботев“ (Враца) загуби домакинството си на „Монтана“ с 2:4 и това коства работата на селекционера на домакините Сашо Ангелов, който подаде оставка след слабата игра на неговите възпитаници.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване