09/11/11 16:33
(http://www.klassa.bg/)

Най-горещите технологически играчки на 2012 г.

Ултралеки и супертънки преносими компютри, телевизори, върху които може да се рисува и дизайнерски 3D очила – това са само част от най-горещите технологически играчки, показани този месец на изложението в Берлин. От Си Ен Би Си направиха класация с 10-те най-интересни продукта на 2012 г.
Таблетът на Samsung - Galaxy 7.7 е перлата в короната на южнокорейската компания. Цифрата в заглавието на машинката загатва за размера на екрана в инчове. Дисплейът е Super AMOLED Plus с наситени цветове. Дебелината й е едва 7.89 мм, а теглото е около 335 г. Хардуерът в устройството и възможностите, които предлага, също са забележителни. Все пак на 2 септември съдът в Германия забрани представянето по време на изложението и след това. Причината, естествено, е продължаващата патентна война с Apple.
Друг продукт на Samsung също фигурира в класацията за иновативни играчки. Galaxy Note притежава 5.3 инчов дисплей, който е най-широкият екран сред всички смартфони. На иновативния телефон, освен стандартните вече възможности за представяне на PowerPoint презентации, сърфиране в интернет или четене на книги, е включена и специалната технология за въвеждане на текст с писалка. S Pen позволява изготвяне и пращане на ръкописни изображения и бележки чрез текстово съобщение, електронна поща и незабавно известяване.
Друга южнокорейска компания участва с „умна“ сканираща мишка. Периферното устройство на LG „ще открие нова ера за скенерите“, коментират от производителя. Чрез натискане на бутон вляво на дигиталното мишле и преместване върху материала, сканирането ще бъде осъществено с лекота. Чрез технологията за оптично разпознаване на символи, сканираният текст може да се конвертира в Microsoft Word документ, който да се редактира и по-нататък. Мишката има възможност да сканира страници с размери до А3, което е по-голяма площ от тази на стандартните преносими устройства от същия тип.
Интересна джаджа показват и от Sony. Личното футуристично 3D устройство се поставя на главата и дава възможност за гледане на филми на виртуален екран, приличащ на този в киносалон. Според японската компания за всяко око се предава независима картина, за да се постигне желаният 3D ефект. Насочен към геймърите и филмовите фенове, продуктът идва и с вградени слушалки за съраунд саунд.
От Toshiba представят иновативния си телевизор с триизмерен ефект без необходимостта от очила. Но за почитатели на аксесоарите – има и дизайнерски 3D очила за телевизор. Различни модели на Lacoste и Calvin Klein се предлагат без приемник, на цени близки до обикновените модни аксесоари. Заради извитите си лещи те са подходящи за наблюдаване на триизмерни картини на специализираните телевизори. От Sony предлагат най-тънката в света до момента дигитална камера. С дебелина от 12.2 мм, Cyber-shot TX55 има възможност и за заснемане на триизмерно съдържание.
При 3D продуктите, Panasonic също не изостава, като предлага новата серия Viera. При нея има възможност за конвертиране на изображенията от 2D към 3D. Това би било подходящо не само за филмово съдържание, но и за игри.
Друг продукт на LG е плазмен телевизор с Pentouch. Освен че може да бъде свързан с компютър, той позволява активацията на специален режим на работа. Когато ползвателят влезе да работи в него, има възможността да създава и моделира файлове от компютъра си. С иновативния софтуер Pentouch той може също така да рисува с пръст директно върху екрана и да съхранява картините си за по-нататъшна обработка.
Toshiba представи и новия невероятно лек и тънък Portégé Z830 Ultrabook. Той тежи малко над 1 кг и е под 16 мм на дебелина. Acer's Aspire S3 пък ще се окаже най-бързият. Той ще започва да работи само за секунда и половина. За свръзка с интернет ще са му необходими 2.5 сек. Освен всичко това, батерията му ще се нуждае от по-малко зареждане.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване