09/11/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Съветник от ГЕРБ бил сред изнудвалите Плевнелиев

Един от тримата общински съветници, поискали подкуп от Росен Плевнелиев, в момента е от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, а другите двама са от т.нар. десни партии. Това обяви вчера кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев. В петък от думите на шефа на предизборния щаб на управляващата партия Цветан Цветанов стана ясно, че кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев е бил изнудван от трима общинари, които през 2007 г. му поискали подкуп от половин милион евро, за да придвижат проекта му за Бизнес парка в столицата. Според Кадиев сега с това си изказване Цветанов е “накиснал“ Плевнелиев да се обяснява защо не е уведомил прокуратурата.
30 000 нови работни места, още 100 трамвая и тролейбуса, безплатен транспорт за пенсионерите, 4000 нови общински жилища, 100% ремонтирани общински училища и детски градини. Това са част от обещанията, които направи Кадиев, чиято предизборна кампания ще се проведе под мотото. „Променяме София“. „Променяме София, като вкарваме гражданите в нейното управление“, обясни Кадиев. „Не искам столичани да си избират цар, а слуга на София, защото гражданите на София са работодателите на кмета“, добави той. „Ще направя всичко възможно ГЕРБ да загуби София“ , обяви още кандидатът за градоначалник на левицата.


БСП обявява вицето на Калфин днес

Кандидатът на БСП за вицепрезидент ще бъде избран на заседание на НС на БСП в столицата днес, съобщиха от пресцентъра на партията вчера. Междувременно лидерът Сергей Станишев обясни, че не е представил едновременно с кандидата за президент на левицата Ивайло Калфин и кандидата за негово вице, защото тогава цялото внимание се фокусирало само върху номинирания за държавен глава.
Няколко са имената, които се спрягат за кандидат за вицепрезидент, и според източници, близки до ръководството на БСП, до късния следобед вчера все още нямаше посочен фаворит. Сред спряганите имена са депутатката Мая Манолова, която била личното предпочитание на Станишев и историкът проф. Андрей Пантев. Третият най-често споменаван е Меглена Плугчиева, която била под въпрос, защото профилът й бил твърде близък до този на Ивайло Калфин, докато в левицата търсели личност, която да го допълва.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване