09/11/11 19:07
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Цветанов: Борисов няма защо да се страхува от мен

Премиерът Борисов няма защо да се страхува от мен. Той знае, че аз ненавиждам предателството. Това заяви пред Нова телевизия вчера Цветан Цветанов – вицепремиер, министър на вътрешните работи и председател на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ. Той допълни, че е втори в изпълнителната власт и в най-силната партия в държавата и няма към какво повече да се стреми, защото би навредил на България.
„Силата на ГЕРБ е, когато Борисов и Цветанов са заедно и взаимно се допълват“, беше категоричен Цветанов.
Той обясни, че Борисов го е помолил да напусне Столична община, за да се занимава със структурите на партията. „Хубавото на този период от 2006-а до 2009 г. е, че никой от политическите опоненти не знаеше какво се случва, никой не е тръгнал от нула“, обясни Цветанов. Освен това вицепремиерът припомни, че той е бил единственият служител от МВР, когото Борисов е помолил да тръгне с него към кметската администрация на София.
Най-хубавото е, че ни подценяваха, смята Цветанов. Той изтъкна, че, организирайки структурите на ГЕРБ, е обиколил всички общини, дори по няколко пъти: „Четири години аз бях един пътешественик – от понеделник до събота”. Според Цветанов – всички политически проекти досега в България са тръгвали с вътрешнополитическото противоборство.
Вътрешният министър беше категоричен, че партията не е предмет, за да може някой да я вземе. Той обясни, че все още говори на вие на премиера, защото е възпитан да показва уважението си.
Цветанов заяви, че отдавна е бил наясно, че няма да бъде кандидат-президентът на партията.
„Зависи какви цели си поставяш – дали става дума за дългосрочни или временни успехи със затихващи функции“, обясни той. Според него Борисов не се е кандидатирал за държавен глава, защото е много отговорен. „В един дълъг политически проект трябва да бъдем екип и да продължим да работим заради хората“, каза Цветанов.
Според него проблемите с регистрацията на Синята коалиция в Плевен и Монтана вероятно са свързани с технически нередности при внасянето на документите. Цветанов беше категоричен, че не води война с никого от политическите си противници. Вицепремиерът каза още, че нито МВР, нито парламентът, където той има тежест, отговарят за регистрирането на партиите.
„Даваме гаранции за честни избори. Нека в този процес да участваме всички граждани“, заяви вътрешният министър. Вицепремиерът допълни, че ГЕРБ са си поставили за цел да спечелят повече места за общински съветници и кметове, отколкото имат в момента. Освен това Цветанов пожела на партията да спечели и президентския вот.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване