09/12/11 08:09
(http://radiomilena.com/)

Гърция затваря границите си

Гърция затваря граничните си пунктове с България, Македония, Албания и Турция заради стачка на митническата администрация, пише днес скопският вестник “Вечер” като се позовава на информации от македонското Управление на митниците.
Според информация на управлението, получена от гръцките им колеги, през следващите два дни товарният транспорт ще бъде затворен изцяло, а пътническият ще бъде затруднен.
Вчера гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос обяви нови бюджетни съкращения на обща стойност около два милиарда евро, предава АФП. Ходът е съобразен с исканията на ЕС и МВФ в замяна на спасителния заем за задлъжнялата държава.
Венизелос заяви по държавната гръцка телевизия, че за да може страната да посрещне финансовите си задължения, има недостиг от около два милиарда евро, който трябва да бъде запълнен.
Гръцкото правителство обяви, че ще наложи двугодишен данък върху имуществото, за да събере допълнителните 2 млрд. евро приходи, затваряйки празнина в бюджета от 1,7 млрд. евро, която ЕС и МВФ искат запълнена като условие да продължат да трансферират средства към Атина.
„Изборите, които направихме днес, промениха нашите перспективи към по-добро”, заяви гръцкият премиер Георгиос Папандреу по повод мерките. „Те ще стабилизират страната и ще премахнат преобладаващото чувство на несигурност”, допълни премиерът. actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване