09/12/11 15:04
(http://www.cross-bg.net/)

Премиерът ще присъства на подписването на договори за разширение на ремонтно-техническата база на Луфтханза Техник София

София /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде почетен гост на церемонията по подписване на договорите за разширение на ремонтно-техническата база на Луфтханза Техник София. На събитието, което ще се проведе утре, 13 септември 2011 г., вторник, ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална Република Германия. Проектът предвижда разширение на Хангара на Луфтханза Техник София до пет производствени линии за обслужване на тяснокорпусни самолети. За целта ще бъдат инвестирани 20 млн. лв. за проектиране, строителство, технологично оборудване и обучение на служителите. Ще бъдат разкрити повече от 50 нови работни места, като между 200 и 250 допълнителни служители ще бъдат обучени. До момента са инвестирани повече от 25 милиона евро за развитието на високотехнологичното съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на самолети. Средствата са използвани и за професионалното обучение на повече от 360 служители. От основаването на базата в София са извършени повече от 50 тежки ремонтно-технически обслужвания. Церемонията ще се проведе в Централен Военен клуб в 15.30 ч. 
Публикувана на 09/12/11 15:04 http://www.cross-bg.net/index/article/articleid/1246427
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване