09/13/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Вежди Рашидов даде микробус на театъра в Кърджали

Министърът на културата Вежди Рашидов предаде вчера ключовете за нов микробус на директора на театъра в Кърджали Пламен Панев.
Така трупата на театъра ще бъде много по-мобилна и ще има прекрасната възможност да радва публиката не само в региона на гр. Кърджали, заяви Рашидов. Министърът допълни, че Министерството на културата започва да подпомага мобилността на театрите с малки автобуси - по-лесни за поддръжка и издръжка. Рашидов подчерта, че има пълното разбиране от страна на министъра на финансите Симеон Дянков. Министърът на културата напомни, че субсидията за театрите е според публиката им.
В театрите започва много силен сезон, прогнозира Вежди Рашидов. Той припомни, че наскоро театърът в Кърджали е спечелил първа награда на фестивал в Украйна, а в момента има 7 покани за различни фестивали. Това значи, че българският театър започна да живее като театър, като артист, каза министърът.


Културният министър подкрепи проект на Христо Стоичков

Министърът на културата Вежди Рашидов подкрепи проект на футболната легенда Христо Стоичков, който е почетен председател на фондация „Спорт без граници“. По време на разговора между двамата, преминал в много топла и приятелска атмосфера, прочутият футболист запозна министъра с идеята на фондацията за създаване на училище за деца с белодробни заболявания в гр. Вършец.
„Спорт и култура могат и трябва да са заедно, нашите сърца го правят от любов към децата”, отбеляза Христо Стоичков. Министър Рашидов подкрепи идеята и обеща да съдейства според възможностите си за нейната успешна реализация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване