09/13/11 18:11
(http://www.klassa.bg/)

До 9% скок на газа, парното поскъпва до 5 на сто

С до 9% се очаква да поскъпне природният газ от октомври, каза вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Той добави, че от регулатора продължават да търсят възможности да се намали поскъпването. Ще се търсят резерви при паричните потоци на „Булгаргаз“, защото дружеството заплаща горивото в долари, а получава приходи в левове. „Булгаргаз“ има да взима и недовзет приход, но компанията няма да получи парите си в следващите три месеца. Това означава, че в края на годината отсега се заражда ново поскъпване на горивото, обясниха експерти.
Заради очакваното повишаване на природния газ ще има и поскъпване на парното с до 5%, заяви Семерджиев. За „Топлофикация София“ това означава увеличаване на цените с 3-4%. Шефът на ДКЕВР каза, че ситуацията с топлофикациите не е по-добра в сравнение с минали години и те продължават да трупат дългове към „Булгаргаз“. От комисията допълниха, че електроразпределителното дружество Е.ОН, собственик на елмрежата в Североизточна България, е подписало договор за доставки на ток с НЕК.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване