09/13/11 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Разпродажби белязаха БФБ

Основно разпродажбите белязаха търговията на Българска фондова борса (БФБ) във вторник. И четирите индекса затвориха на отрицателна територия. Индексът на сините чипове SOFIX олекна с 0.87%, BG40 – с 0.85%, BGREIT – с 1.10%, а BGTR30 – с 1.16%.
Общият оборот на регулиран пазар достигна 1.25 млн. лева. Търгуваха се 72 емисии акции. Повишение в цената има при 22 от книжата, а други 12 не отчетоха промяна.
От понеделник влизат в сила промените в българските индекси. „Доверие Обединен холдинг“ и „Енемона“ ще бъдат сменени в SOFIX от „Неохим“ и „М+С Хидравлик“. От BG40 се изваждат „Билборд“, ЗД „Евро инс“, „София-БТ“, „Тодоров“ и „Унифарм“. На тяхно място ще са „Българска фондова борса“-София, ЕМКА, „Хидравлични елементи и системи“, „Свилоза“ и „Благоевград-БТ“. От базата на BG REIT излизат „Интеркапитал пропърти дивелопмънт“, „Агро финанс“ и „Болкан енд сий пропъртис“, а се присъединяват „ФеърПлей пропъртис“, „Актив пропъртис“ и „И Ар Джи капитал“. BGTR30 ще напуснат „Агро финанс“, „Елхим Искра“, „Холдинг Варна“ и „Каучук“. Добавят се „Индустриален капитал холдинг“, „Албена инвест холдинг“, „Оловно-цинков комплекс“ и „Булленд инвестмънтс“. От понеделник започва изчисляването и на най-новия български индекс CGIX, обединяващ компаниите с добро корпоративно управление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване