09/13/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Решават за заплатите след преговори в тристранния съвет

Яснота около повишаването на заплатите ще има след края на първото деветмесечие и когато започнат преговорите с работодателите и синдикатите в тристранния съвет. Това обясни вчера министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в Търговище. Той оцени като справедливи критиките на премиера към него, като заяви: „Племиерът е прав“. Младенов преповтори думите на Бойко Борисов: “Трябва да се говори тогава, когато има решение на Министерски съвет.“ Социалният министър уточни също, че допълнителна яснота около повишаването на заплатите ще има и когато започне обсъждане на макрорамката на бюджета за следваща година.
В Търговище Тотю Младенов и кметът на общината Красимир Мирев направиха първа копка за строителството на Обществен център за деца и семейства. Средището ще бъде изградено в някогашното общежитие на местния Военен завод. То се създава в рамките на проект "Социално включване" на Министерството на труда и социалната политика и е на стойност 1 112 663 лева. След завършването му в центъра ще се работи за ранна интервенция на уврежданията сред децата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване