09/14/11 15:10

На изборите Б.Б. ще получи от мен СРЕДЕН ПРЪСТ!

"Какво ме топлят магистралите и спортните зали?" - Пита един български пенсионер

Г-н премиер, пише Ви един обикновен български пенсионер, с 42 години трудов стаж като тракторист, комбайнер, монтьор, шофьор, стругар и строител. През целия си живот съм работил достойно и резултатите от труда ми винаги са се виждали, можели са да се пипнат дори с ръка. За трудовия си стаж сега получвам сумата от 173лв. и 8 ст. Синът ми е завършил икономика и скоро сметна, че удръжките за всичките ми години труд възлизат малко над 25 хиляди лева. Значи с тази пенсия мога да живея още 145г., без да тежа на държавния бюджет, защото предварително ми е удържано дестки пъти повече. Сега съм на 72 години и като се има предвид средната продължителност на живота у нас, излиза, че останалите пари от пенсията ми държавата просто ще ги лапне! А някой казват, че вече ги е лапнала!

Г-н премиер, знаете ли колко струват тока и водата за населението и по колко пъти ги увеличват всяка година? Знаете ли, че килограм кашкавал е повече от 10лв., че сиренето и месото са 8лв., че лекарствата у нас са три пъти по-скъпи от лекарствата в останалите европейски страни? Знаете ли, че дори хляба вече струва над 1лев? Известно ли Ви е, че месеца има средно 30 дни, в които трябва да се храним, за да живеем? Чували ли сте колко високи са данъците в държавата? Изобщо в час ли сте, г-н премиер, че да живея на ръба на оцеляването, като бъда и изряден данъкоплатец, са ми нужни най-малко 350лв., което е два пъти повече от сегашната ми пенсия? И питам защо някой трябва да ми лапка паричките, които съм заработил с труд, а не да ми се дадат, както ми се полага?

Тук вече търпението ми свършва и от "уважаеми" преминавам на "неуважаеми"! И така, неуважаеми г-н премиер, бихте ли ми отговорили, защо апартаментът ми за последните 20 години е разбиван точно 11 пъти (3 пъти за последните 2 години), мазето - 24 пъти, а полицията не е хванала никого досега? Защо на малката уличка с дължина от 85 м, където живея, има 132 дупки, по-големи от 10 см?

Какво ме топли мен някаква магистрала, която нито съм видял, нито ще ползвам? Какво ме интересува някаква спортна зала в столицата, като живея в провинцията и едва изкачвам стъпалата до третия етаж, където е апартамента ми? Защо в целия квартал от седем градинки остана само една и тя е пълна с кучета и кучешки изпражнения? И странно защо от 20 апартамента в нашия вход има 18 завършили висше образование младежи, от които само двама работят? Къде Ви е стратегията за развитието на икономиката, г-н премиер, къде Ви е плана за развитие на държавата? Знам, че ще измислите какво да отговорите! За разлика от всичко останало, тия неща ги можете. Комунистите крали и затова сме на това дередже! А вие какво сторихте, за да върнат откраднотото, неуважаеми г-н Борисов? Защо съдът и полицията са с най-раздут щат в Европа, най-висока корупция и с най-ниска ефективност на работата? Защо не потърсихте отговорност от предишното правителство, от Станишев, от Доган, от Костов.. Нали за това Ви избрахме?

За какво сме Ви избрали всъщност?

Да колекционирате лентички и междувременно колите, които Ви возят, да блъскат другите автомобили на пътя и да газят пешеходците ли ?

Е-е-е, вече не! Стига толкова, неуважаеми г-н Борисов! Повече за вас и Вашата партия няма да гласувам паради следните причини. Не съм крупен монополист! Не съм мутра! Не съм крадец - милионер! Не съм полицай, нито пожарникар! Не съм комунист! Не съм циганин, ром, коняк или както щете.. лош материал..

Но, г-н премиер, не съм и глупак, макар да търпя Вас и подобните Ви вече 20 години! Аз съм най-обикновен български пенсионер и заради лъжите, кражбите и геноцида срещу мен на следващите избори от моя страна ще получите единствено среден пръст!

М.Т., пенсионер

Препечатано от в-к Ретро

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване