09/14/11 19:03
(http://www.klassa.bg/)

"България ер" ще лети всеки ден до Холандия

„България ер” вече лети всеки ден до Холандия, след като подписахме споразумение за партньорство с KLM, обяви вчера изпълнителният директор на националния ни превозвач Янко Георгиев. Благодарение на новото партньорство KLM ще предлага на своите клиенти в България ежедневен полет по маршрута София–Амстердам, осъществяващ връзка през летище Схипхол, Амстердам, с трансферни полети към целия свят. „България ер” ще може да се възползва от нарастващия трафик, генериран от продажбите на KLM. Всеки ден „Еърбъс А319“ ще излита от София в 7.30 ч и ще се връща в 10.30 ч от Амстердам. При пристигането им в Амстердам на нашите клиенти ще бъде предложена трансферна връзка към една от 150 дестинации, осигурявани от KLM и нейните партньори, уточни Георгиев. Tова партньорство ще подсили съществуващите взаимоотношения между авиационната група Air France-KLM и „България ер” – Air France и „България ер” вече си партнират по договор за съвместно осъществяване на полети между София и Париж. Клиентите на Air France и KLM в България сега ще могат да се възползват от комбинираната мрежа от полети и да избират да летят в едната посока през Амстердам-Схипхол, а в другата посока през Париж – летище „Шарл де Гол“. Според Франк де Костер, директор в KLM, подписването на споразумението за партньорство е историческо за „България ер“.
Междувременно вчера премиерът Бойко Борисов посрещна първия редовен полет на катарските авиолинии до София. Със създадения нов въздушен коридор между България и Близкия изток катарската компания е първата, която ще обслужва и Персийския залив, и София, коментира изпълнителният директор на „Катар еъруейс“ Акбар Албакер. Най-добрите идват при най-добрите, заяви премиерът Бойко Борисов по повод новата линия. Авиокомпанията ще оперира 4 пъти седмично между София и Доха с междинно кацане в Букурещ със самолет Airbus 320.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване