09/14/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Йордан Лечков остава кандидат-кмет от ГЕРБ

Няма да сменя Лечков, докато не се докаже, че има злоупотреби. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов по повод сигналите за източване на средства, които се появиха по адрес на сливенския кмет. Той каза, че европроектът, за който е обвинен Лечков, е спрян и е възложена проверка и на прокуратурата.
През месец юли кметът на Сливен беше обвинен в злоупотреби с общински имоти. Тогава от прокуратурата казаха, че очакват документите да бъдат обработени до средата на август, за да може да започне съдебно производство.
Бойко Борисов обясни още, че преди месец и половина настоящият кандидат-президент Росен Плевнелиев, министърът на еврофондовете Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и други министри и заместник-министри са го информирали, че има проблем в Сливен.
„Лично се разпоредих, за да не носят те никаква отговорност, да бъдат спрени парите и да не бъдат плащани и от бюджета, докато не се изясни цялата ситуация в Сливен“, посочи Борисов. Той каза, че това е разликата между настоящото и предишното правителство.
„Ако те бяха постъпили така с Батко и Братко, когато им дадоха сигнал, нямаше да спрат след това всички пари по съответните проекти. Преди два дни лично говорих с Реналдо – ЕК приветства това наше решение, че не чакаме да ни се казва, а сами сме си спрели проект, който тепърва ще го оценяват дали е добър или не”, каза премиерът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване