09/14/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Мнозинството отложи гледането на промени в Изборния кодекс

Мнозинството в Народното събрание отхвърли в началото на вчерашния пленарен ден предложението на Коалиция за България като точка първа в дневния ред на заседанието в петък да бъдат обсъдени на първо четене три
законопроекта за промени в Изборния кодекс - на Лютви Местан от ДПС, на Михаил Миков и на Мая Манолова от Коалиция за България и на съпартиеца им от БСП проф. Любен Корнезов. При направеното прегласуване предложението отново не бе прието от депутатите от ГЕРБ. В пленарната зала на Народното събрание се бяха регистрирали малко повече от половината депутати – 124 от общо 240.
Очевидно решенията за промени в Изборния кодекс не се вземат в тази зала, а в щаба на ГЕРБ, коментира след отхвърлянето на предложенията зам.-председателят на Коалиция за България Михаил Миков. Той визира думи на председателя на предизборния щаб и зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, според когото изборният закон няма да се пипа.
Целта на предложенията е да се отстрани липсата на прозрачност в изборната администрация, защото ЦИК действа като тайно избрано общество, защити предлаганите промени депутатката от левицата Мая Манолова. В същото
време, подчерта тя, тези решения засягат важни за политическите субекти действия - регистрация, пренаписване и тълкуване на изборни норми. Стенограмите на НС и ВСС са публично достояние, а единственият орган, който работи при пълно затъмнение, е ЦИК, посочи Мая Манолова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване