09/14/11 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев отрече да му е искан подкуп

Не съм имал среща с никакви брокери - ни един, ни два, нито трима. Лично на мен подкуп не ми е искан, самите вие знаете, че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци. Аз подкуп никога на никого не съм давал. Това заяви вчера следобед на свикана от него пресконференция в централата на ГЕРБ кандидатът на партията за президент Росен Плевнелиев. Поводът: на 4 септември председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви при представянето на двойката Плевнелиев-Попова, че през 2007 г. трима общински съветници от миналия Общински съвет в София са поискали подкуп от 500 хил. евро от Росен Плевнелиев по сделка, свързана с Бизнес парка в София. По думите на Цветанов Плевнелиев отказал да влиза в корупционни схеми, но не сезирал прокуратурата. Часове преди изявлението на Плевнелиев в кулоарите на парламента левият кандидат за кмет на София Георги Кадиев и депутатите от Коалиция за България Петър Курумбашев и Жельо Бойчев дадоха брифинг, на който обвиниха Плевнелиев в прикриване на имената на тримата общинари, поискали от него подкуп.
"Росене, кажи си. Данче, кажи си, ти знаеш от 2008 г. Бойко, кажи си, ти знаеш от 2007 г. Цецо, кажи си, ти знаеш от 2007г." Това призова Георги Кадиев. Според него имената на общинските съветници, изнудвали Плевнелиев, се знаят, тъй като кандидатът за президент на ГЕРБ ги е съобщил на БСП, на премиера Бойко Борисов, както и на вътрешния министър Цветан Цветанов.
Самият Петър Курумбашев разказа как Росен Плевнелиев му се е оплакал, че върху него се оказва натиск от съветници от мнозинството. „Тогава информирах председателя на групата ни Жельо Бойчев, председателя на Общинския съвет Андрей Иванов. Организирах среща между г-н Плевнелиев и г-н Андрей Иванов", обясни Курумбашев. Кадиев допълни, че двама от участниците са общински съветници в момента от ГЕРБ, а един от тях дори е предлаган на Росен Плевнелиев за негов зам.-министър.
Самият Росен Плевнелиев коментира, че обвързването на стара сделка с общински имот с мътни зависимости, политически битки в софийския Общински съвет и предизборни компроматни войни е недопустимо. Плевнелиев заяви, че това показва пълната безпомощност на опозицията да се раздели с миналото и за първи път да участва в избори с визия и решения. На репликата на репортер, че с казаното е обявил вицепремиера Цветан Цветанов за лъжец, кандидат-президентът заяви само: “Не е вярно.” Цветан Цветанов пък каза, че не се е интересувал с какво се занимават общинските съветници, които на среща с Росен Плевнелиев поискали 500 000 евро. Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва в компроматна война. Аз съм единственият може би, който най-много и силно желае победата на Росен Плевнелиев, каза още Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване