09/15/11 11:54
(http://radiomilena.com/)

Георги Лапчев за инвестицията в личностния потенциал и образователната инфраструктура

 Възпитанието и личностното развитие на децата и подрастващото поколение в община Царево е един от основните приоритети във визията за развитие на региона на инж. Георги Лапчев.
Това ще може да се случи с помощта на оперативна програма „Регионално развитие”. Чрез нея могат да се закупят модерни мултимедийни технологии за изучаване на чужди езици  в общинските училища от първи до 12-ти клас. Допълнително по програмата екипът на Георги Лапчев има готовност да подаде няколко проекта за закупуване на модерни спортни съоръжения като баскетболни кошове, тенис маси, футболни и баскетболни топки и спортни екипи за учениците. Причината за това е неподаването на нито един проект в сферата на основното и средното образование по регионалната програма, по която повече от половината общини в България вече са оборудвали училищата си с чинове и маси, нови бели дъски, които заменят досегашните черни с тебешира, телевизори и мултимедии, както и спортни съоръжения в дворовете и физкултурните салони. Евроекипът на Лапчев има вече изготвени идейни проекти за покриване на учебните заведения и детските градини във всички населени места в община Царево с модерни зелени настилки, които са меки и изключват нараняване на децата и учениците при падане.
В детските градини в община Царево екипът на Лапчев също има изготвен идеен проект за купуване и инсталиране на детски съоръжения за игра като парзалки, люлки и катерушки, които отговарят на всички законови изисквания за безопасност.
По оперативна програма „Човешки ресурси” Георги Лапчев има готови проекти за инвестиция в уменията на децата и учениците да развиват своите таланти чрез безплатни курсове по езици, музика, спорт, танци, изобразителни изкуства и развиване на потенциала на талантливите деца на община Царево, които програмата сто процента покрива. Включването в управлението на образователната система на родителите, социалните партньори, бизнеса и неправителствения сектор е другият важен приоритет във визията на Лапчев.
Именно младото поколение е нашата сила в община Царево, защото с умни и талантливи млади хора имаме потенциала да Градим България и община Царево, категоричен е Георги Лапчев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване