09/15/11 10:39
(http://radiomilena.com/)

Официално започна новата учебна година

Училищният звънeц  и тази година  събра учители и ученици за първия учебен ден.
На тържественото откриване на новата учебна година в ОУ ”Христо Ботев”  присъстваха кметът на община Поморие инж.Петър Златанов,  зам.- кметът  Никола Костадинов, общински съветницш, екипът на Център за обществена подкрепа—Поморие, представители на НЧ ”Светлина-1939”, много родители и гости.
Учебната година по традиция  започна  с вдигане на  знамето на Република България под звуците на националния химн и слово на директора Кръстинка Цветкова.
Бе прочетен поздравителен адрес от областния управител Константин Гребенаров, който  пожела успешна нова учебна година. Да бъдат търпеливи учителите  и да преподават с любов, а на учениците да са активни в трупането на знания и силни в  поемането на предизвикателства. Кметът Златанов   и зам.кметът Костадинов останаха и след официалната част, за да минат по класните стаи и да поздравят лично децата с първия учебен ден.
Тази година няколко новости очакват ученици и учители. Ново разпределение ще има на ваканциите. Тази година за първи път учениците ще имат една кратка есенна ваканция от 29 октомври до 1 ноември и малко по-дълга коледна почивка. Децата на 5 и на 6 годинки ше могат да посещават предучилищна подготовка в ОУ”Христо Ботев”. За малките ученициот 1 и 2 клас ще има целодневно обучение. Петокласници и шестокласници пък ще учат по нови учебници. Материално-техническата база е добре подготвена, с добре обзавеедни класни стаи. Физкултурният салон е нов. Всичко това е направено по капиталовата програма на Община Поморие.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване