09/15/11 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Плащанията по програма "Регионално развитие" са в срок

„Няма забавяния или спирания в плащанията по оперативна програма „Регионално развитие (ОПРР)“, каза регионалният министър Лиляна Павлова при откриването на обновения център на Шумен. На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и кметът на града Красимир Костов. Проектът е на стойност 5 млн. лв., които се отпускат по ОПРР. С европарите е ремонтирана централната пешеходна зона, градската градина и на обект „Подобряване на водния цикъл-гр.Шумен, България”.
Нормално е във всеки процес на изпълнение на проектите, първо плащанията, които извършват общините, да са малко напред като процент и възстановен от управляващия орган, отбеляза министър Павлова. При стартирането на даден проект ние даваме аванс, но впоследствие общината е длъжна на 100 % да разплати със своите изпълнители задълженията, които има за всичко, което е актувано .
Трябва повече технологично време, за да бъдат изплатени всички средства по оперативната програма към общините, обясни Павлова. По думите й плановете са следващите месеци да бъдат разплатени по-голяма част от дължимите средства.
След откриването на обновеното ларго премиерът Борисов връчи на кмета Акт 16 на проекта за подобряване на водния цикъл на града. Общата инвестиция в двата проекта е 50 млн. лв.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване