09/15/11 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Политиците регулярно използват децата в кампаниите

Българските политици регулярно използват децата в предизборната си кампания. За съжаление това се случва всеки път и не е нова практика. Същественият въпрос е във възможностите на преподавателите и на самите образователни институции да ограничават подобен тип опити. Защото без всякакво съмнение през последните години ние сме свидетели на не един и два експеримента, свързани с подобен тип изяви.
Част от родителите нямат нищо против това поведение на политиците. Дори напротив. Смятат го за въпрос на престиж на откриването на учебната година в училището, където учат техните деца, да се появи министър. Така нещата са по-комплицирани.
Ако имаме налице една по-сериозна гражданска критика към подобно предизборно поведение, най-вероятно тогава ще се стигне до промяна. За жалост обаче отсъства подобно отношение. Тъкмо това е големият проблем - липсата на непоносимост към подобен тип политическа пропаганда. Вижда се непрекъснато, че политици се снимат с бебета, целуват и прегръщат деца. Какво ли още не. Независимо че поне през последните 50 години е доказано, че такава пропаганда не върши никаква работа.
Този тип поведение от страна на политиците не влияе на изборите и не определя изборния резултат. В това можете да бъдете сигурни. За съжаление единствено влошава допълнително прозрачността и почтеността на самата предизборна кампания. Създава се неприятна дебелашка атмосфера на потупване по рамото. Тя обаче няма електорално измерение и не води до електорален успех.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване