09/16/11 15:58
(http://www.klassa.bg/)

Златева и Великов с квоти за Лондон’2012

Българските състезатели по свободна борба Станка Златева и Радослав Великов започнаха по великолепен начин участието си на Световното първенство по свободна борба, което се провежда в Истанбул (Турция). В категория до 72 килограма олимпийската вицешампионка Станка Златева надделя над полякинята Агниешка Виезчак с 2:0 части (1:0 и 1:0), а след това се справи и със състезаващата се за Казахстан рускиня Гюзел Манюрова с 2:1 части (0:1, 1:0 и 4:0). Така след като записа две победи Златева се класира на полуфинал, където я очаква норвежката Мая Ерландсен.
В категория до 55 килограма при мъжете бронзовият олимпийски медалист Радослав Великов тръгна с категоричен успех над чилиеца Андре Фаджардо с 2:0 части (7:0, 6:0), а после се наложи и над белорусина Уладзилау Андреев с 2:1 части (1:0, 0:1, 1:0). Следващият му съперник ще е иранецът Хасан Рахим, който е световен шампион за юноши от 2009 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване