09/16/11 08:51
(http://radiomilena.com/)

Лотар Матеус и България се разделят

Квалификацията за Евро 2012 срещу тима на Уелс на 11 октомври се очертава като последния мач на националния ни отбор за селекционера Лотар Матеус, пише вестник „Стандарт“.
Много малка е вероятността германският специалист, чийто договор изтича през ноември, да остане начело на „лъвовете“, предава vesti.bg. В контракта на Матеус има опция за продължаването му с две години, но изглежда, че нито едната от двете страни няма желание това да се случи.
Президентът на БФС Борислав Михайлов трябваше да преговаря с легендата от Бундестима, но след срамното поражение с 1:3 от тима на Швейцария, Михайлов не беше сигурен дали германецът ще остане.
„Преди да започна каквито и да било преговори ще трябва да говоря с колеги от Изпълнителния комитет на БФС“, заяви тогава бившият вратар на представителния ни тим.
Вече е ясно, че на Изпълкома вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков ще предложи старши треньорът на Литекс Любослав Пенев да поеме националите и да остане твърдо на този пост за четири години.
Очаква се зад тази кандидатура да застане и Николай Гигов, но всичко зависи и от мнението на босът на Литекс – Гриша Ганчев, който веднъж вече пусна свой треньор да застане начело на националния отбор в лицето на Станимир Стоилов.
Самият Лотар Матеус също не е сигурен, че иска да остане селекционер на България заради поведението на футболистите.
Припомняме, че около мачовете на „лъвовете“ с Англия и Швейцария избухнаха два пиянски скандала в отбора, които вбесиха германеца – един след контролата с Беларус и един малко преди двубоя с Англия.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване