09/16/11 17:43
(http://www.klassa.bg/)

Оперната прима Красимира Стоянова гостува в Балабановата къща

Солистката на Виенската щатсопера Красимира Стоянова ще открие есенното издание на Втория международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща".
На 20 септември, съпровождана от проф. Божидар Нотев – преподавател в Консерваторията в Инсбрук, тя ще изнесе концерт, в който са включени творби от Чайковски, Рахманинов, Доницети, Пучини.
За да отговорят на предварително заявения интерес към концерта, с оглед ограничения брой места, организаторите на фестивала са се погрижили да осигурят възможност за всички желаещи да се насладят на събитието в Балабановата къща чрез специално монтирана отвън видеостена.
Фестивалната програма, включена в Есенния салон на изкуствата в Пловдив, продължава в началото на октомври с гастрол на съзвездие български и чуждестранни изпълнители, сред които Камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солисти концертмайсторът на Солунската филхармония Симос Папанас, валдхорнистите Ясен Теодосиев и Стефан Тодоров (7 октомври), Камерен оркестър на Пловдивското музикално училище "Добрин Петков" със солисти цигуларя Ангел Станков, Божидар Ноев и флейтистката Мила Павлова (8 октомври), джазмена тромпетист Венци Благоев (9 октомври), Хорът на софийските момчета с програма от опери, оперети и мюзикъли (в Историческия музей, 8 октомври).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване