09/16/11 15:16
(http://radiomilena.com/)

Пламен Захариев: Причината за неизплатените заплати е в задължения на държавата към центъра

Бившият шеф на Националния център за социална рехабилитация и настоящ изпълнителен директор на Aгенцията по рибарство и аквакултури Пламен Захариев призна пред Дарик, че има дължими заплати в центъра, но той твърди, че причината е в задължения на държавата към центъра, в това число и социалното министерство. По-рано в парламента социалният министър Тотю Младенов съобщи, че най-вероятно прокуратурата ще проверява Захариев заради неизплатените заплати на работещите в Националния център. Проверка на Инспекцията по труда през юни е установила, че сдружението не е платило заплати за над 369 000 лева. „Няма данни за разследване на прокуратурата, тъй като това са друг вид трудово-правни взаимоотношения, с които би трябвало прокуратурата да няма пряка връзка. Право на министър Младенов е да предаде преписката на прокуратурата, но ако си спомняте преди няколко месеца той предаде всички преписки на прокуратурата за неизплатени заплати и прокуратурата отказа да се занимава с този проблем. Вярно е, че има дължими заплати, но аз вече от два месеца не работя в тази организация“, каза Захариев. Той обясни, че когато е напускал центъра, е помолил колегите си да направят точен и ясен график за изплащане на заплатите до месец октомври.

На въпрос каква е била причината за забавянето на заплатите по време на неговото управление Захариев обясни, че „държавата дължи доста пари на организацията“ и по думите му това е създало невъзможност за редовното им изплащане. „Дори самото социално министерство дължи на центъра пари“, каза Захариев.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване