09/18/11 17:05
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" нанесе първа загуба на "Литекс" в зрелищен мач

"Левски" нанесе първата загуба на "Литекс" от началото на сезона след успех с 3:2 в изключително качествено дерби от шестия кръг на „А“ група. Двата тима играха на предела на възможностите си и зарадваха над 10 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов". „Сините“ поведоха с 2:0 още през първото полувреме с голове на Дарко Тасевски и Симеон Райков, а в същото време старши треньорът на шампионите Любослав Пенев трябваше да направи три принудителни смени, и то на основни състезатели - Небойша Йеленкович, Христо Янев и Николай Бодуров. След почивката ловчанлии бяха преобразени и имаха превъзходство на терена, което оползотвориха и изравниха до 2:2 с бързи попадения на Деян Джерманович и Максим Жос.
Радостта на „оранжевите“ продължи твърде кратко. В една от следващите си атаки "Левски" стигна до победата с красив далечен удар на Владимир Гаджев в 75-ата минута.
Успехът изведе „сините“ на трето място във временното класиране с 15 точки, колкото има и вторият "Черноморец". Двата тима изостават на 3 точки зад лидера ЦСКА, който в събота се наложи над "Берое" с 1:0 и продължава да бъде единственият отбор с пълен актив от победи в А група. "Литекс" се смъкна на пета позиция с 13 точки. Според наставникът на „Левски“ Георги Иванов „сините“ вече имат различен облик и навлизат в желаната от него форма. Гонзо порица своите играчи за отпускането през второто полувреме, което можеше д аги лиши от трите точки.
Треньорът на „Литекс" Любослав Пенев похвали футболистите на "оранжевите" и тези на „Левски“ за стойностния двубой, който двата отбора изиграха.
"Получи се много добър мач. Стойностни атаки, пет гола. Очаквах един от двата отбора да победи. Аз съм треньор на „Литекс“, националният отбор си има треньор. Аз си гледам моята работа", каза Пенев. "Едва ли някой може да каже кой ще стане шампион. Който е на върха, не е там случайно", завърши Пенев по повод първото място на ЦСКА в класирането. Румънският нападател Янис Зику донесе минималната победа на „червените“ с 1:0 при гостуването на "Берое". „Червените“ можеха да направят победата си по-убедителна, но уцелиха две греди. "Берое", който от петък вече е собственост на държавната компания "ТЕЦ Марица- изток 2" ЕАД, също създаде интересни положения и имаше възможност да стигне поне до точката. Старозагорци имаха претенции към главния съдия Антон Генов заради игра с ръка на Костадин Стоянов в наказателното поле на ЦСКА, както и около спорна засада на останалия сам срещу Райс М'Боли Емил Ангелов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване