09/18/11 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Полша обра златните медали в Бургас

Националният отбор на Полша обра златните медали на Европейското първенство по уиндсърф – клас RS:X, което се проведе в рамките на една седмица в Бургас. При мъжете златото грабна един от фаворитите Пьотр Мишка, оставяйки след себе си Байрон Кокалис от Гърция и Захар Събари от Израел.
При жените също триумфира представителка на Полша. София Клепацка се наложи над опонентките си, след като записваше смазващи победи в голяма част от всичките 16 състезателни гонки. На втора позиция остана Леа Корзиц от Израел, която постоянно дишаше във врата на Клепацка и беше най-голямата й конкуренция, а трета завърши Паулин Перин от Франция.
Българските състезателки Ирина Константинова и Пепа Мавродиева завършиха съответно на 21-во и 22-ро място. 26-годишната състезателка по сърф Пепа Мавродиева записа най-доброто българско класиране на европейски първенства по ветроходство. Родената в град Поморие Мавродиева финишира на четвърта позиция в осмата гонка от програмата на шампионата по уиндсърф – клас RS:X на Стария континент, който се провежда в Бургас и е събрал елита на този спорт от цял свят. Преди да запише върховото си постижение, Пепа Мавродиева завърши на 12-о място.
Добро впечатление остави и Йоан Колев, който стана шести при младежите, а в общото мъжко класиране завърши на 32-ро място.


М Н Е Н И Я
Рори Рамсден, изпълнителен директор на RS:X клас: България е готова за големи ветроходни форуми

Имахме една изключителна седмица с великолепна организация. Времето беше на наша страна – имаше хубав вятър през цялото време с изключение на един ден. Останахме изключително доволни от цялата организация и съм сигурен, че отново ще се върнем тук в Бургас. Смятам, че независимо че страната ви е домакин за първи път на ветроходно състезание от подобно ниво, сте готови за домакини и на по-големи надпревари.


Робърт Ламб – главен регатен съдия: Това е едно от най-добрите регатни трасета

През изминалата седмица бяхме свидетели на една изключително добре подготвена регата. Специално състезателното трасе беше едно от най-добрите, които съм виждал. Освен всичко друго и вятърът беше с нас, което наистина направи гонките изключително добри.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване