09/18/11 19:56
(http://radiomilena.com/)

Четирима бургаски училищни психолози ще оказват помощ при тежки психологически травми

 Новото за тази учебна година е, че има създаден национален екип от около 20 души, 4-ма, от които са от Бургас, за реализиране на кризисни и психологически интервенции при психотравмени събития при деца в училищна възраст. Това каза за Радио „Фокус”- Бургас Светозар Янев, председател на Управителния съвет на Регионална Асоциация на училищните психолози и педагози- Бургас. Четиримата бургазлии са училищни психолози и са включени към този екип. При случаи на тежки психологически травми, които все пак съществуват в практиката, вече системата има възможност да реагира адекватно спрямо деца, родители, близки, които са свидетели на такива тежки драматични събития и може да се окаже съвсем адекватна помощ за работа и за преодоляването на тези тежки травми от близките хора.
В началото на всяка учебна година се провежда съвещание с училищните психолози, на което се прави обзор на проблемите в системата, в училищата и евентуално се дават насоки, които биха могли да подпомогнат психолозите в конкретните учебни заведения. В следствие на засилена квалификационна дейност от страна на различни органзиации, включително и академични общности, голяма част от психолозите са преминали различни курсове и по този начин може да се разчита на една по-компетентна психологическа помощ и подкрепа за учениците в училище.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване