09/19/11 02:27
(http://e-vestnik.bg/)

Пак да гласуваме за Фандъкова и общинарите брокери. Те заслужават…

Някакви трима общинари, наречени „брокерите”  били поискали подкуп от кандидат президента Плевнелиев преди години. Ама кои са те - мълчат и тия, дето знаят.
И добре че има избори, та друг кандидатът - за кмет - Кадиев от БСП посочи поименно тримата „брокери”, поискали 500 000 евро подкуп, по времето, когато Плевнелиев е ръководил строителството на бизнеспарк „София”.

И започна голямо шоу. Тримата уличени се появиха на пресконференция да заплашат със съд Кадиев. Ама как им отива определението „брокери”… Така изглеждат и така се оправдават, че дори ако някой се е съмнявал дали са те, вече не се съмнява. Двамата от тях са общински съветници от ГЕРБ, а третият - областен управител от ГЕРБ. Тримата твърдят, че не са те брокерите.
Кои са тогава? Въобще някой търси ли ги?

Премиерът Борисов пък оцени като гаф, казаното от Цветанов за подкупа на пресконференция. Защо да е гаф? Защото се изложиха своите? Може би беше по-добре остане скрито и брокерите да действат?
С тази случка се видя каква смрад е софийската община. Изпълзяха на светло трима симпатични господа, колкото да видим какви типове управляват парите на софиянци. Най-ваклото агне сред тях е Радослав Тошев, син на Тошо Тошев, дългогодишният главен редактор на „Труд”. Беше депутат от „Гергьовден”, мина в ГЕРБ, поканен от Борисов, който с този ход се заигра и с вестник „Труд” - вестникът, който години наред му надуваше образа на Батман с безкрайни репортажи, статии и т. н.

Бившият вестник „Демокрация” разкри, че Тошев-син притежава парцела земя до Народния театър, върху който беше редакцията на вестника - сградата с ресторант „Синия лъв”. Никой в медиите не се запита откъде и как един общински съветник е придобил земя на пъпа на София? В други страни щеше да стане скандал. Тук - мълчание. Татко му тогава дърпаше конците на всички вестници чрез Съюза на издателите, чийто шеф беше.
Та това вакло агне е незаслужено обидено и ще съди за клеветата.

Основната грижа столичните общинари да крадат и да прибират рушвети се посреща с мълчание в медиите. Един от най-драстичните случаи е подаръкът, който направи общината на бившия мафиот номер 1 Георги Илиев. С гласуване в общинския съвет по времето на Софиянски, във фирма на мафиота бяха внесени като апортни вноски къпалня „Мария Лузиза” с голяма територия около нея, включително обсерваторията в парка, също и територията на Летния театър в гората. Те станаха негова собственост, доколкото фирмата стана 51% на мафиота, 49% на общината. Откакто Георги Илиев е убит, къпалнята не работи, Летния театър - също. Всичко се руши вече 8-ма година. Друг симпатичен господин - Румен Гайтански-Вълка - е купил фирмата от вдовицата на Илиев. И тези принадлежащи на софиянци обекти стоят затворени. След сделката 4 години е бил кмет Борисов и 4 - Фандъкова. Не са си мръднали пръста да върнат на Софиянци къпалнята и театъра, или да накарат Вълка да ги ремонтира и отвори за софиянци.

Редно е сега пак да гласуваме за Фандъкова, да продължи делото. Със сигурност софиянци ще продължат да се радват на усмихнатата Фандъкова и как общината им стопанисва имотите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване