09/19/11 19:13
(http://www.klassa.bg/)

Русия се оплака на ЕК от "България ер"

Руският съюз на туристическата индустрия е изпратил писма до Европейската комисия и Международната асоциация за въздушен транспорт ИАТА с молба да въздейства върху авиокомпания „България ер”, заяви говорителят на обединението Ирина Тюрина, цитирана от Интерфакс.
В писмата до вицепрезидента на ЕК по въпросите на транспорта Сийм Калас и до генералния директор на Международната асоциация за въздушен транспорт Тони Тейлър се посочва, че на пазара на туристическите самолетни превози между България и Русия е възникнала безпрецедентна ситуация, която продължава втора седмица. Българската авиокомпания отказва да извозва пътниците, мотивирайки се с натрупалите се задължения от страна българския туристически холдинг „Алма тур”.
Кризата с превоза на руските туристи започна на 9 септември, когато „България ер“ отмени полетите си. На 23 септември от Бургас и Варна би трябвало още около 400 летовници да излетят за Москва и Санкт Петербург.



Над 10 млн. лева похарчи НОИ за рехабилитация

Българите, ползвали СПА почивка в 43 наши балнеолечебни центъра по програмата на НОИ, са с 20% повече от миналата година, а парите, с които са финансирани досега, са 10 226 136 лв, съобщиха от институцията за „Класа“. Досега близо 27 000 души са получили удостоверения за ползване на паричната помощ за профилактика и рехабилитация. Програмата е за осигурени лица, които трябва да представят направление от личния си лекар, както и изследвания, доказващи необходимостта от лечение. За 2011 г. са предвидени 15 362 329 лв. - с 18.17% повече от 2010 г.





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване