09/19/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

Строс-Кан: Извърших "морална грешка", нищо лошо

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан, който бе надеждата на социалистите за президентския пост догодина, призна, че е извършил "морална грешка", но добави, че не е направил нищо лошо, предаде АФП.
В първото си интервю за телевизия TF1 след ареста му в Ню Йорк по обвинения в изнасилване през май (които бяха отхвърлени заради съмнения в честността на обвинителката Нафисату Диало), Строс-Кан заяви, че "не се гордее" с това, което е направил. Той съжалявал за "неподходящия" сексуален сблъсък с обвиняващата го жена, което довело до това, че пропуснал шансовете си да стане президент на Франция. На фона на протест на феминистки пред студиото бившият обвиняем заяви, че знае, че поведението му е "шокирало" много жени, и каза, че "все още плаща цената за това".
Според него е възможно случилото се в Ню Йорк да е било заложен капан. Строс-Кан каза още, че нямал непосредствени планове и "очевидно" няма да се кандидатира за президент.
Относно Тристан Банон - телевизионен репортер, която го обвини, че се е опитал да я изнасили по време на интервю през 2003 г., Строс-Кан призна, че е давал "аванси". Но добави, че Банон е представила "злонамерена и въображаема версия" на фактите. Банон обвинява бившия шеф на МВФ, че я е повалил на пода по време на интервю в празен апартамент, като се е опитал да свали дънките и сутиена й. Тъй като полицейското разследване тече в момента, Строс-Кан заяви, че не може да говори повече по въпроса.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване