09/19/11 18:49
(http://www.klassa.bg/)

Уорлик предложи Смолян да стане център на екотуризма у нас

Смолян трябва да стане център на екотуризма в България. Това заяви при посещението си в родопския град посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. „Тук е едно от най-красивите места в страната, има много красиви природни забележителности, исторически и културни ценности“, добави той. Кметът на Смолян Дора Янкова подари на посланика дървено каче с избрани сирена, местно производство. Уорлик не скри, че всяка сутрин закусва кисело мляко с мед, но изрази недоволството си от това, че в София не може да намери родопското овче мляко в магазините.
„Трябва да се работи в тази насока, за да може екологичните продукти от Родопите да са не само на националния, а и на световния пазар и да са достъпни за много хора“, каза Уорлик. С кмета на Смолян посланикът на САЩ дискутира бъдещите инвестиции от страна на американски фирми в Смолянско в областта на земеделието и екотуризма. Той подчерта, че американските фирми са най-големият инвеститор на територията на България за 2010 г., и добави, че се надява и през т.г. да е така. Уорлик поздрави кмета за успешно използваните средства по програми на ЕС и изтъкна, че тя е кмет, който се извисява над политическите различия и работи за интересите на хората. Във връзка с предстоящите избори посланикът каза, че всички българи очакват с нетърпение избора на президент и местни управници. „САЩ нямат позиция за това, кой ще бъде избран, но искаме да са хора, които да се ангажират с разрешаване на проблемите“, отбеляза той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване