09/20/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

"Актор" ще строи лот 4 от магистрала "Струма"

Гръцката фирма „Актор“ предложи най-ниска цена -55,980 млн. лв. без ДДС, за строителството на лот 4 от магистрала „Струма“. Проектът предвижда изграждане на отсечката с дължина 15 от Сандански до Кулата. Според шефа на пътната агенция Лазар Лазаров предложената цена е добра. Участниците в процедурата са 15, като отстранено е само обединение „Струма лот 4“, в което водещ партньор е „Трейс груп холд“. Строителният министър Лиляна Павлова съобщи, че през октомври външните консултанти трябва да подготвят документацията за лот 2 на магистрала „Струма”, а срокът за изпълнение ще е между 24 и 36 месеца.
Ремонтираната отсечка от софийския Околовръстен път до с. Ковачевци беше пуснат в експлоатация вчера от министър-председателя Бойко Борисов. Проектът е на стойност 9 млн. лв., а участъкът е алтернативно трасе за гр. Самоков. Строителният министър постави началото на ремонта на прохода „Петрохан“. Той трябва да бъде извършен за около 23 млн. лв. в срок от 24 месеца.
Междувременно Борисов прие оставката на Георги Прегьов, зам.-министър в регионалното ведомство, съобщиха от правителството. Според съобщението Прегьов освобождава поста по „лични причини“. Павлова обясни, че до края на месеца ще има формиран цялостен екип и разпределение на ресорите заместници. Тя уточни, че вече е предложила кандидат за мястото на Прегьов, но отказа да назове име. По думите й ръководството на регионалното ведомство ще бъде уточнено до края на месеца.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване