09/20/11 10:29
(http://radiomilena.com/)

Над 50 участника се включиха в турнирите по шах и белот в Средец

За първи път в Средец се организираха турнири по шах и белот за граждани на общината, по инициатива на кандидата за кмет на ПП ГЕРБ-Средец инж. Иван Жабов и младежите от МГЕРБ-Средец.
Над 50 човека се включиха в състезанията, като първи премериха сили привържениците на шахматната игра. Разделени на шест игрални маси всеки един можеше да покаже своите умения да предвижда ходовете на съперниците, но при загуба отпада директно от турнирната надпревара. Първият ход в турнира направи Иван Жабов, като пожела на всички успех в надпреварата и честна игра.
В първите игри се получиха интересни моменти, най-младият шахматист, който е само на 14 години, се противопостави на едни от най-добрите участници в турнира. Въпреки привидно спокойната игра, не липсваха и емоции между отделните участници, които бяха предимно за умишлено проточване на срещата и забранени ходове.
След повече от три часа оспорвана игра, все пак останаха само трима участника, които премериха сили всеки срещу всеки. Безапелационен шампион на турнира със седем победи и нито една загуба завърши Георги Палов, който грабна и купата на турнира. На второ място с шест победи и само една загуба се нареди Димчо Овалов и на последното трето място се класира Радослав Радев с бронз.
Традиционно най-големи страсти имаше в турнирната надпревара по белот, където 10 отбора бяха разпределени на пет игрални маси. След първият етап бързо се отличиха експертите с белотната игра и започнаха предположения от публиката за евентуалните финалисти. След четири часа изпитание на нервите и хитростта на участниците на първо място се нареди отбора на Иван и Жеко Палови. Купата и медалите им бяха връчени от Марин Димов, който е и организатор на турнирите и председател на Младежки ГЕРБ-Средец

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване