09/20/11 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Шенген за нас зависи от ситуацията в Европа

Политическото решение за влизането на България в Шенген, което предстои да се вземе, ще зависи от условията и сегашната ситуация в Европа, породени от опасенията за миграционен натиск. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов вчера във Враца, където откри първия център за управление на система за видеонаблюдение на областен град.
Попитан как ще коментира позицията на Холандия за налагане на вето върху влизането на страната ни в Шенгенското пространство, Цветанов посочи, че важното условие пред кандидатките е да изпълнят поставените технически критерии. „България и Румъния покриха техническите критерии за влизане в зоната и предстои да се вземе политическо решение“, подчерта той. Според него политическото решение ще кореспондира с днешната ситуация в Европа, породена от сериозния миграционен натиск преди няколко месеца от Северна Африка към Италия и Малта. „Притесненията са за силен външен натиск върху страната ни, по-специално от Гърция и от Турция, след влизането ни в Шенгенската зона“, допълни той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване