09/22/11 13:45
(http://www.klassa.bg/)

Нов път ще води до тракийските гробници в Старосел

Михаил Рангелов
m.rangelov@klassa.bg

Нов път ще води до тракийските гробници в Старосел, след като реновираната отсечка между селата Красново и Черничево бе открита официално от премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Цената на целия проект е 6,93 млн. лв., като 5,89 млн. лв. са съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие. Според министър Павлова изграждането на пътя ще улесни достъпа до туристическите обекти в региона. Министър-председателят обясни, че с такива пътища се прави културен туризъм. За да видят хората къде е намерена златната маска, трябва да могат да отидат там и пътят да не е дупки и ями, обясни Борисов.
Изпълнител на обекта е консорциум "Пътна интеграция Старосел", с водеща фирма "Главболгарстрой". Надзорник на обекта е пловдивската "Т7 консулт" ЕООД.
Строителните работи по обекта трябваше да приключат през пролетта, но лошите метеорологични условия през зимата ни принудиха да прекъснем работа за няколко месеца, обясни пред "Класа" инж. Вълко Вълков от компанията-надзорник.


Екипът на "Класа" посети по сигнал и един от участъците с висока концентрация на ПТП в района на Красновски минерални бани, където част от земното платно се бе свлякло към крайпътната канавка в следствие на последните дъждове. Работници от фирмата обаче обясниха, че след полагане на бетонови облицовки на канавките няма да има опасност нито за пътя, нито за преминаващите моторни превозни средства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване