09/25/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

От октомври парното в София и Пловдив поскъпва с над 5%

Парното да поскъпне между 5 и 8% от октомври прогнозира в свой доклад Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. За „Топлофикация София“ се планира увеличението да бъде с 5,04% до 81,39 лв./мвтч без ДДС. При „ЕВН Топлофикация Пловдив“ планираното поскъпване е с 5,52% до 93,52 лв./мвтч. Сериозно увеличение на топлото през зимата се очаква да има в Плевен, където услугата ще струва с 7,30% повече или 73,31 лв./мвтч. Парното във Враца и Бургас ще се увеличи с малко по-малко от 5 на сто като в морския град то ще струва 70,55 лв./мвтч. За клиентите на „Топлофикация Варна“, увеличението ще бъде с 2,11% до 86,45 лв./мвтч. В Перник парното ще поскъпне минимално и от октомври ще струва 72,97 лв./мвтч. Най-скъпа остава услугата във Велико Търново и Шумен. В старата столица топлоенергията поскъпва с 3,07% до 101,64 лв./мвтч., а в града край Хисарлъка услугата ще струва 114,28 лв./мвтч.
Междувременно от ДКЕВР обявиха, че ще търсят варианти природният газ у нас да се поскъпне с по-малко от 8,6%/. Възможност за това има ако се намали цената на местния добив на синьо гориво от шотландската компания „Мелроуз ризорсис“.
Конференция за проблемите на топлофикационния сектор ще се проведе утре в София. Очаква се на нея да присъстват представители на основните компании в сектора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване