09/25/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Себастиан Фетел спечели и в Сингапур

Германският пилот на „Ред Бул-Рено“ и актуален световен шампион Себастиан Фетел спечели деветата си победа във Формула 1, след като триумфира в Гран при на Сингапур. Фетел стартира от първа позиция и през цялото време диктуваше темпото на колоната зад себе си. Единствено при последното си излизане от бокса германецът имаше инфарктен момент, когато механиците на „Лотус“ пуснаха Ярно Трули пред идващия по алеята пилот на „Ред Бул-Рено“, но до контакт не се стигна.
Втори в Гран при на Сингапур остана пилотът на „Макларън-Мерцедес“ Дженсън Бътън, а на трето място се нареди съотборникът на Фетел Марк Уебър. Зад него останаха Фернандо Алонсо с „Ферари“ и Люис Хамилтън с „Макларън-Мерцедес“. Във временното класиране Себастиан Фетел води с актив от 309 точки пред Дженсън Бътън със 185 и Фернандо Алонсо със 184. Това класиране оставя математически шансове на съперниците на Фетел за титлата в шампионата на Формула 1 и се очаква тя да бъде решена в Гран при на Япония след две седмици. До края на сезона има още пет старта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване