09/25/11 15:20
(http://radiomilena.com/)

Синята коалиция в Бургас:Свалете пътните табели с надпис „Бургас”

Всички табели с надпис „Бургас“ да бъдат премахнати от пътищата в цялата страна и от влаковете, защото са незаконна предизборна агитация. За това настояват в жалба до Централната избирателна комисия (ЦИК) партиите от Синята коалиция и ОДС. Синята коалиция е преброила над 33 табели с името „Бургас“ само по пътя от Бургас до София. В това число влизат големите метални табели с изписано наименованието на партия „Бургас“ на бял фон на входа на всички пътни артерии на Бургас, зелени табели на магистрала „Тракия“ и сини указателни табели на територията на общините Карнобат, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пазарджик, Ихтиман, София и др.

Десните се позовават на решение на комисията от 31 август, според което името на морския град е наименование на партия и единствено тя има правото да го използва за участие в местния вот. Абсурдността на решенията на ЦИК се подсилва и от факта, че само една партия в Бургас има правото да ползва името на града, а в Плевен всеки може да включи името на кандидата за кмет на СДС Найден Зеленогорски в каквато си иска местна коалиция.

„След като само тази партия има право да ползва името на града, значи табелите са нейна предизборна агитация. Това означава, че в цялата страна се извършва драстично нарушение на Изборния кодекс. Предизборните материали не съдържат постановените в закона реквизити и трябва да бъдат свалени веднага“, коментира кандидатът за общински съветник от Синята коалиция в Бургас Стефан Цинцарски.

Десните цитират текстове от Изборния кодекс, според които агитацията трябва се води на български език, всеки материал трябва да носи името на издателя си и надпис, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Пътните табели с наименованието на партия „Бургас” нямат нито един от тези надписи. Има и табели, изписани на латиница, което също е нарушение на закона.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване